onsdag 8 december 2010

8 Dec

8 Dec 2009 kl: 00:22 (adrianohrman.spaces.live.com)
BIVA barnintensiven
Nu är vi så jävla knäckta så det inte finns, vi har pratat med ansvariga läkare och det visade sig att Adrian har ett enormt tryck på hjärnan, dom var tvungna att sätta en dräneringslang in i huvudet och där kommer det mycket vätska som inte ska vara där, och läget är mycket kritiskt, dom gör allt för att trycket ska bli bättre men det är för tidigt att säga , man kan bara avakta. Om man fixar detta kvarstår fortfarande vad som orsakat trycket ,om det är bakterier eller svamp eller cancern som spridit eller om det är både ock, detta vet man inte , han får massa mediciner för svamp och bakterier om det är det.

Adrian har en egen sal med 3 systrar som är där dygnet runt, han är ju halvt sövd och halvt medveslös och andas via en respirator, vi har suttit hela kvällen och hållit honom i handen , pratat till honom så han ska känna att vi är där, det är det ända vi kan göra. Det känns skönt att veta att han inte lider och har ont just nu.
Vi ska försöka gå och vila på rummet ett tag nu och sen tar vi nya tag imorgon.

Adrian du finns hos oss hela tiden även när vi inte är där, vi vet att du har det bra just nu och att du kämpar för oss , det känns bra att vi skämt bort dig med att säga hur mycket vi älskar dig.
God natt Adrian vi ses imorgon.

Pediátrico de Cuidados Intensivos
Ahora nos sentimos tan jodidamente rotos por dentro que no hay palabras que lo describan. Hemos hablado con el médico responsable y resultó ser que Adrian tiene una enorme presión en el cerebro. Tuvieron que ponerle un tubo de drenaje en la cabeza y le está saliendo una cantidad grande de líquido que no debería estar allí. La situación es muy crítica, hacen todo lo posible para que la presión le baje, pero es demasiado pronto para decir algo al respecto, sólo se puede esperar. Si pueden ayudarlo con esto sigue siendo la cuestión que fué lo que causó la presión, si se trata de bacterias o hongos, o cáncer que se ha propagado o si son ambos a la vez, esto es lo que no se sabe. Ahora le estan dando mucha medicación contra hongos y bacterias, por si llegara a ser eso.

Adrian tiene su propia habitación con 3 enfermeras que están allí todo el día. Èl está medio inconciente y anestesiado y respira con un respirador. Hemos estado aquí sentados toda la noche agarrándole la manito, hablándole para que sienta que estamos aquí , es lo único que podemos hacer. Se siente bien saber que no está sufriendo o teniendo dolor en estos momentos.
Vamos a tratar de ir a descansar al cuarto un momento y luego tomamos nuevas riendas mañana.

Adrian estás con nosotros todo el tiempo, incluso cuando no estamos allí, sabemos que te sientes bien ahora y que estás luchando por nosotros. Nos sentimos bien al saber que te hemos malcriado mucho diciéndote lo mucho que te queremos.
Buenas noches, Adrian, hasta mañana.

tisdag 7 december 2010

7 dec

Mindre än en dag kvar, fast det snart gått 1 år glömmer man inte vad vi gjorde vid den här tiden förra året. Man kommer ihåg alla detaljer, allt oro, smärta, rädsla.
Så här skrev vi på kvällen den 7 dec 2009, från Adriàns 1:a blogg adrianohrman.spaces.live.com

den 7 december 2009
Kaos
Försöker skriva av mig lite nu mitt i allt kaos , är risk att man får en hjärtattack annars.

på förmidagen kom doktorn in och berättade att dom skulle göra ett nytt benmärgsprov för att se om dom kunde hitta ngt, detta var ganska akut, så dom fyllde på trombozyter och sen fick Adrian massor av olika dropp med olika mediciner om det är ngn infektion i hjärnan.

När vi kom ner till uppvaket så såg man att Adrian hade blivit ännu sämre, man kunde inte se om han var vaken eller om han sov, han hade feber och andades med problem. Sen hände det som inte får hända, helt plötsligt får Adrian stora problem att andas, sen går allt så fort , han sövs ner igen och dom intuberar honom för att hjälpa honom andas, sen vart det 100 meters lopp till röntgen för att göra en ny röntgen på huvudet och sedan ytterligare ett sprintlopp till intensiven, där man koppla in mängder mätare och nålar , det går inte föreställa sig hur det kändes att bara stå och se på. Det som händer nu går så fort så det är svårt att greppa, dom säger att
Adrian ska åka akut upp till solna igen till barnintensiven och nu var det bråttom och ingen plats för ngn av oss, dom hade beställt taxi till oss , men vi tog bilen, som tur var hade farmor och farfar kommit idag så dom passar Gabriel.

När vi kom till BIVA i Solna hade Adrian varit där 1 timme, nu är han kopplad till en respirator , han ligger i en stort tyst sal och ser så fridfull ut, våran lilla älskling.
Vi fick bara komma in en liten stund, sedan kom operationslaget och tog med honom , dom ska operera in en tryckmätare i skallen för att se om det är ngt tryck på hjärnan. Vi har fått ett anhörigrum och ligger just nu och väntar på att nån från transplantation i huddinge ska komma hit och prata, och sedan ska vi prata med neurologen när han är färdig med Adrian , skulle ta ngr timmar.

söndag 5 december 2010

Jag mår bra ! eller?


(Almers Hus i Varberg var Adriàns favorit resmål)

Kom på mig själv idag efter att fått frågan hur mår du Tobbe, bara bra sa jag.
Samma svar har jag snart sagt ett helt år utan att jag tänkt på varför jag svarat så.
Frågan är så enkel , mår du bra! JA eller NEJ. Så mår jag bra då , inte särskilt mycket, undrar då varför jag säger att jag är OK , kanske för att jag inte orkar förklara att jag fortfarande mår som den dagen när läkaren sa att det var dags att stänga av respiratorn som höll min älskling vid oss, som höll honom varm , sen den stunden har man gått in i ngt skal och bara tittat ut ibland.

Snart har ett helt år fullbordats sen du beslöt dig för att gå före till den värld där vi alla ska mötas, där vi ska träffas igen och jag får krama dig och känna din kind mot min. 1 år som känns som 1 minut sen du försvann från oss, vi saknar dig varje sekund älskling.



(Gabriel redo att åka på disco.)

I går Lördag var Gabriel på sitt första disco med sin kompis Leo, Gabriel var så stolt och glad, han var inne på toaletten och fixa håret och tog på parfym i smyg han vart en riktig Don Juan. Det var första gången han var iväg helt själv , gissa om han var mallig när han kom hem. Han har förändras så mycket Gabriel sen Adrian gick bort, Adrian har alltid varit Gabriels idol och han har gjort allt Adrian har gjort om Adrian inte orkade göra ngt så ville inte heller Gabriel göra ngt , han bara fanns där för Adrian hela tiden. Adrian kunde man dela upp i 2 delar , 1 del när han var bara var den vanliga lugna Adrian och 1 del när han fick sitt kortison då hans humör inte alltid var så lätt att tas med , Gabriel är exakt likadan förutom att han inte tar ngt kortison , så man undrar var han fått sitt humör ifrån.



Jag sa till Vickan idag att Miguel kommer se ut som Adrian exakt när han växer upp, jag tycker han är en kopia på Adrian , både utseendemässigt och i alt han gör .
Miguel är så härlig , han har det latinska blodet i sig och dansar så fort han hör musik, och han dansar så otroligt bra T.o.m i takt till musiken, det är pappas pojke det, tjejerna kommer att stå i kö.


Jag älskar dig bubben till solen och tillbaka , nu är det ytterligare 1 dag mindre tills vi ses igen.

Massor av pussar till dig Adrian.